Slik gjør du det:
Lag kaffe og bland inn kakao. Sett dette til avkjøling.
Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i melk og kakaoblandingen,og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.
Hell røren i en kakeforme, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Avkjøles på rist.
Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien.
Rør sammen kremost, mykt smør, vaniljesukker og melis til en jevn og fin ostekrem.
Del sjokoladebunnen i tre lag. Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med bringebærsyltetøy og legg på en bunn. Smør ostekremen på bunn nummer to og legg over den siste kakebunnen.
Dekk hele kaken med sjokoladeglasure og pynt med friske bær og sjokoladechips rundt kanten.
TIPS: Kaken kan fint deles i to lag. Da smøres først bringebærsyltetøy på bunnen, bre over ostekrem før toppen på kaken settes på plass.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.