Festsuppe

Festsuppe

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Suppe

Ingredienser

8 porsjoner

3.5 kg

små fisk

1 stk

løk

2 stk

purre

2 stk

gulrot

2 ss

olje

3 l

vann

1 fl

hvitvin

1 ss

salt

1 ss

timian

2 kvast

persille

0.5 g

safran

4 stk

sjøkreps

Slik gjør du det:

Rens og fileter fisken, flå av skinnet. Vask hoder og ben godt. Hakk løk og purre, skjær gulrøttene i skiver. Fres det i olje til det er blankt og mykt. Rør inn tomatpuré, tilsett fiskehoder og ben, hell på vann og vin og kok opp uten lokk. Skum godt av og tilsett salt og alle krydderne. La kraften koke under lokk i ca. 30 minutter. Sil den og kok den inn til 2,5 l. Skjær fiskefiletene i porsjonsstykker. Skrubb blåskjellene godt. Kast skjell som er åpne eller ikke lukker seg når de slås mot benken. Kok fisk og blåskjell i kraften til skjellene åpner seg og fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Del og rens sjøkrepsene og varm dem raskt i suppen. Legg i gressløk like før servering.

Kanskje disse også frister?