Financiers med vanilje - Her får du oppskriften på en lekker, fransk fristelse.
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Financiers med vanilje

Her får du oppskriften på en lekker, fransk fristelse.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 200 °C. Smør formene eller spray dem med matfett og sett dem i fryseren i minst 15 minutter før du skal steke kakene.

Frysingen gjør at fettet blir hardt, noe som gjør at det blir lettere å få løs kakene etter at de er stekt.

Ha sukker i en bolle.

Lag en liten fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i eggehvitene.

Bland det forsiktig sammen og se til at det ikke er noen klumper i blandingen.

Tilsett vanilje. Denne holder du opp og ned og bare vrir på den 2-3 ganger, lukter himmelsk vanilje.

Smelt smøret i en liten kjele på lav varme. Rør hele tiden, og når smøret er smeltet, skrur du varmen opp til middels.

Fortsett å røre i smøret helt til det har fått en nokså brun karamellfarge.

Hell det varme smøret gjennom en sikt, i tilfelle det er noe grums /faste stoffer i bunnen.

Hell smøret inn i røren i tre omganger og bland det forsiktig inn.

Bruk en spiseskje når du fyller formene med røre, fyll dem nesten opp til kanten.

Alternativt kan du heller røren over i en plastpose.

Vri posen godt igjen.

Klipp av tuppen med en saks.

Fyll hver form nesten helt til toppen , ca. 1/8 del fra kanten.

Sett oven ned til 180 grader før du setter formen inn i ovnen.

Stek kakene i ca. 20 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.

Sjekk gjerne med en kakepinne som du stikker inn i midten av en av kakene. Hvis pinnen er tørr når du tar den ut igjen, er kakene ferdig. Hvis det henger våt røre på pinnen, må de stekes i noen minutter til.

Jeg bruker en mini bundtform fra Nordic Ware, men du kan like gjerne bruke et mini muffinsbrett.

Disse er magisk gode ...

Hvis du vil lage glutenfrie financiers, bruk da rismel istedenfor hvetemel og tilsett 1 ss maizena. Sikt det godt sammen før du heller det i blandingen slik det står beskrevet over.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.