Fine og grove horn - Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove.
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fine og grove horn

Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir 16 horn) Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø og/eller sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Grove horn: Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt 2–-4 dl av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov. Bruk sesamfrø på toppen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Horn med vaniljekrem
fav Tid: 120 min
Gulrotrundstykker