Fine og grove horn

Fine og grove horn

Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove.

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(Gir 16 horn) Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø og/eller sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Grove horn: Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt 2–-4 dl av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov. Bruk sesamfrø på toppen.

Kanskje disse også frister?