
Finnbiff på ny måte (reinskav)
Finnbiff blir supert når den får kult tilbehør.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
Til finnbiff
400 g
finnbiff1.5 dl
kremfløte1 dl
hvitvin2 ss
tørket sopp, helst steinsopp1 ss
sennep, sterk3 stk
sopp1 stk
løkTil pureen
100 g
smør300 g
jordskokk700 g
poteter2 stk
pastinakkGarnityr
6 stk
para nøtt, eller andre nøtterSort saus
1 dl
balsamicoeddik1 dl
sukkerSlik gjør du det:
Sort saus
Kok balsamicoeddik og sukker sammen i noen minutter. La det kjøle seg ned og bli tykt.
Finnbiff
Finhakk løk og skjær den ferske soppen i skiver.
Ha smør og olje i en stekepanne. Ha i finnbiff, løk og sopp. Stek i fire, fem minutter. Ha i tørket sopp og hvitvin og la det koke inn. Ha i fløte og la det koke seg tykt. Rett før servering rører du inn litt sennep og smaker til med salt og pepper.
Puré og pastinakk
Skrell og skjær pastinakken i skiver. Skrell jordskokker og potet. Kok jordskokk, potet og pastinakk mørt i saltet vann. Mos potet og jordskokk sammen (ikke pastinakk, hold den varm). Mos potet og jordskokk med smør.
Hakk paranøtter og ha det i en varm, tørr panne i noen minutter.
Legg opp: Skjær pastinakken i skiver. Legg skiver i midten av tallerkenen. Legg mosen rundt og topp med finnbiff. Dryss over nøtter og timian. Legg litt balsamicosirup ytterst langs kanten.