Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff blir supert når den får kult tilbehør.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

Til finnbiff

  • 400 g

    finnbiff
  • 1.5 dl

    kremfløte
  • 1 dl

    hvitvin
  • 2 ss

    tørket sopp, helst steinsopp
  • 1 ss

    sennep, sterk
  • 3 stk

    sopp
  • 1 stk

    løk
  • Til pureen

  • 100 g

    smør
  • 300 g

    jordskokk
  • 700 g

    poteter
  • 2 stk

    pastinakk
  • Garnityr

  • timian
  • 6 stk

    para nøtt, eller andre nøtter
  • Sort saus

  • 1 dl

    balsamicoeddik
  • 1 dl

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Sort saus
    Kok balsamicoeddik og sukker sammen i noen minutter. La det kjøle seg ned og bli tykt.
    Finnbiff
    Finhakk løk og skjær den ferske soppen i skiver.
    Ha smør og olje i en stekepanne. Ha i finnbiff, løk og sopp. Stek i fire, fem minutter. Ha i tørket sopp og hvitvin og la det koke inn. Ha i fløte og la det koke seg tykt. Rett før servering rører du inn litt sennep og smaker til med salt og pepper.
    Puré og pastinakk
    Skrell og skjær pastinakken i skiver. Skrell jordskokker og potet. Kok jordskokk, potet og pastinakk mørt i saltet vann. Mos potet og jordskokk sammen (ikke pastinakk, hold den varm). Mos potet og jordskokk med smør.
    Hakk paranøtter og ha det i en varm, tørr panne i noen minutter.
    Legg opp: Skjær pastinakken i skiver. Legg skiver i midten av tallerkenen. Legg mosen rundt og topp med finnbiff. Dryss over nøtter og timian. Legg litt balsamicosirup ytterst langs kanten.

    Kanskje disse også frister?