Firkantede helkornbrød - Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.
Foto: Linnea Press

Firkantede helkornbrød

Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

4 dl hvete helkorn

6 dl vann

5 dl melk

3 ss olje

50 g gjær

2 ss sirup

1 ss salt

0,5 ss knuste koriander frø

8 dl rugmel

7 dl hvetemel

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir 4 stykker) Kok helkornmelet og vann under lokk til grynene er myke, ca 10 minutter. Bland i melk og olje og la blandingen bli fingervarm, 37 grader.

Smuldre gjæren i en bolle. Rør ut gjæren i litt av krossblandingen. Tilsett resten av blandingen, sirup, salt, brødkrydder og mel. Arbeid alt sammen kraftig til en deig.

Strø litt mel over deigen og la den heve under et håndkle i ca 45 minutter. Ta opp og arbeid sammen deigen på et bakebord påstrødd mel.

Form deigen til fire lubne brød og legg dem i en smurt langpanne, ca 30 x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene. La brødene heve under håndkle i ca 45 minutter.

Sett ovnen på 200 °C. Stekes på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.

La brødene avkjøles noe, legg de over på rist og la de bli kalde under et håndkle.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Rosmarinbrød
fav Tid: 1440 min
Godmorgenboller