Firkløverkake -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Firkløverkake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

6 stk egg

9 dl sukker

375 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

300 g hasselnøtter

150 g smør, smeltet

Glasur

300 g firkløversjokolade

8 ss melk

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend inn malte hasselnøtter og smeltet smør. Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 180 °C i ca 30 min. Legg bakepapir på en rist, hvelv kaken på risten og ta bort bakepapiret kaken er stekt i. Smelt firkløversjokolade i melk på svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Smør glasuren over kaken og sett kjølig før servering. Tips: Dette er en meget kraftig kake (som en brownie). For å få en god eggedosis av egg og sukker er det en fordel med finkornet sukker og ikke for små egg. Ønsker man en lettere kake kan man redusere til 2/3 mengde sukker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Konfektkake
fav Tid: 60 min
Nougat brownies