Fish and chips med to sauser

Fish and chips med to sauser

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

4 porsjon

pommes frites

Frityrrøre

1 dl

lettøl

1 stk

egg

1 ss

olje

Salsa

1.5 dl

persille

0.5 stk

løk

2 fedd

hvitløk

2 ss

kapers

0.5 dl

olje

Saus

1 dl

ketchup

1 ts

tabasco

Slik gjør du det:

Visp sammen ingrediensene til frityrrøren. Varm oljen til 180 grader. Prøv om en brødterning blir brun på 1 minutt, da er oljen varm nok. Dypp fiskefiletene i frityrrøren, som må dekke dem helt. Stek fisken i den varme oljen i 2-3 minutter. Snu dem en gang. La dem renne av på husholdningspapir og hold dem varme i ovn ved 125 grader mens resten stekes. Stek pommes frites etter anvisningen. Finhakk sylteagurken og bland sammen alle ingrediensene til salsaen. Smak den til med salt og pepper. Bland ingrediensene til pepperrotsausen. Server fisk og chips på avispapir slik tradisjonene sier, eller lag store kremmerhus av matpapir og legg fisk og poteter i det.

Kanskje disse også frister?