Fisk med poteter og tomat - Dette er en enkel oppskrift på fiskemiddag som alle kan lage.
Foto: Foto: Erik Hannemann

Fisk med poteter og tomat

Dette er en enkel oppskrift på fiskemiddag som alle kan lage.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bruk gjerne makrell eller havabbor.

Dersom du har en hel fisk: Om du vil kan du fjerne hodet og halen på fisken. Åpne buken med en kniv og fjerne innmaten (det kan være lurt å skrape ut restene med en skje).

Skyld med kaldt vann. Del eventuelt opp fisken i serveringsstykker. Lag noen forsiktige snitt i fisken.

Skrell potetene og del dem i skiver.

Finhakk hvitløken.

Skrell løken og skjær den i så tynne skiver du klarer.

Riv tomatene på rivjern. Legg det i en sil og la det renne av i ca 15 minutter. Kast tomatjuicen som har rent av. (Du kan også bare skjære tomatene i skiver og droppe avrenningen). 

Sett en stor stekepanne på medium varme og ha i olje. Ha i hvitløken og fres den til den er gyllen. Ha i mesteparten av persillen og tomatene. La det koke i fem minutter og ha i paprika.

Vend inn potetene. Ha i kraften til det dekker og la det koke i 20 minutter, til potetene er ferdige.

Ha salt og pepper på fisken. Gjør plass til fisken og ha den i stekepanna. Kok fisken i omtrent fem minutter - gjerne med lokk.

Bland maisenna med litt kaldt vann til det er jevnt. Rør inn i pannen til sausen tykner litt. Pass på så du ikke knuser poteter og fisk.

La den koke i omtrent fem minutter eller til fisken blir kokt og løsner fra beinet.

I en bolle, bland ut majonesen med litt av sausen i panna. Ha tilbake i stekepanna.

Dryss over litt hakket persille, salt og nykvernet pepper. Server. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Makrell i form