Fiskeburger med hvitløkmajones - Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!
Foto: Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

La alle ingrediensene til fiskekakene være kjøleskapskalde. 

Start med majonesen. Riv hvitløkfeddene i en bolle. Ha i eggeplommene og rør det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette speingen i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skrell rødløken og hvitløkfeddet og ha dem i food processoren sammen med persillegrenene. Fjern eventuelle bein fra fiskefiletene og del dem i mindre stykker før du har dem i food processoren. Start knivene og kjør rundt i 20 sekunder. Ha i saltet og kjør knivene rundt i 20 sekunder til. Del smøret i terninger og ha i. Kjør knivene i nye 20 til alle smørterningene er borte i fiskemassen. Hell i melken i en stråle mens knivene fremdeles går rundt.

Det er ikke sikkert du trenger all melka, så sjekk om du har fått en passe deig. Den skal kjennes nesten ut som kjøttdeig.

Væt håndflatene med litt vann og rull og klem ut 4 burgere. Smelt litt smør i en stekepanne sammen med olivenoljen. Ha på ganske sterk varme. Legg i fiskekakene og stek dem i 3–4 minutter. Så snur du dem forsiktig rundt og steker like lenge på den andre siden.

Rist hamburgerbrødene (i rister eller i ovnen) og smør på majonesen, ha på fiskekakene, salat og tomat. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Thai fiskekaker