Fiskeburger med hvitløkmajones

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Fiskeburger

0.5 stk

rødløk

1 fedd

hvitløk

5 kvist

persille

25 g

smør

1 dl

melk

600 g

seifilet

1.5 ts

salt

Hvitløkmajones

2 fedd

hvitløk

Til burgeren

Slik gjør du det:

La alle ingrediensene til fiskekakene være kjøleskapskalde.
Start med majonesen. Riv hvitløkfeddene i en bolle. Ha i eggeplommene og rør det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette speingen i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrell rødløken og hvitløkfeddet og ha dem i food processoren sammen med persillegrenene. Fjern eventuelle bein fra fiskefiletene og del dem i mindre stykker før du har dem i food processoren. Start knivene og kjør rundt i 20 sekunder. Ha i saltet og kjør knivene rundt i 20 sekunder til. Del smøret i terninger og ha i. Kjør knivene i nye 20 til alle smørterningene er borte i fiskemassen. Hell i melken i en stråle mens knivene fremdeles går rundt.
Det er ikke sikkert du trenger all melka, så sjekk om du har fått en passe deig. Den skal kjennes nesten ut som kjøttdeig.
Væt håndflatene med litt vann og rull og klem ut 4 burgere. Smelt litt smør i en stekepanne sammen med olivenoljen. Ha på ganske sterk varme. Legg i fiskekakene og stek dem i 3–4 minutter. Så snur du dem forsiktig rundt og steker like lenge på den andre siden.
Rist hamburgerbrødene (i rister eller i ovnen) og smør på majonesen, ha på fiskekakene, salat og tomat.

Kanskje disse også frister?