Fiskeform med laks og sei - Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell potetene, gulrøttene og brokkolistilken og skjær dem i så tynne skiver som du greier. Har du en mandolin, er den fin å bruke til skjæringen. Fordel skivene i en ildfast form. 

Kok opp vannet og rør det sammen med crème fraîchen, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Sett forma i stekeovnen og stek grønnsaken i 20 minutter. 

I mellomtiden deler du opp fiskestykkene i terninger på ca. 3 x 3 cm, brokkolien i små buketter og skjærer purreløken i tynne ringer. 

Ta den ildfaste forma ut av stekeovnen og fordel resten av ingrediensene over. Dryss over litt salt og pepper. Har du en dampovn, kan du nå sette den på full damp og 96 grader og steke videre i 15 minutter. Med en vanlig stekeovn, skrur du ned varmen til 150 grader og steker videre i 10-12 minutter. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?