Fiskeform med laks og sei

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell potetene, gulrøttene og brokkolistilken og skjær dem i så tynne skiver som du greier. Har du en mandolin, er den fin å bruke til skjæringen. Fordel skivene i en ildfast form.
Kok opp vannet og rør det sammen med crème fraîchen, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Sett forma i stekeovnen og stek grønnsaken i 20 minutter.
I mellomtiden deler du opp fiskestykkene i terninger på ca. 3 x 3 cm, brokkolien i små buketter og skjærer purreløken i tynne ringer.
Ta den ildfaste forma ut av stekeovnen og fordel resten av ingrediensene over. Dryss over litt salt og pepper. Har du en dampovn, kan du nå sette den på full damp og 96 grader og steke videre i 15 minutter. Med en vanlig stekeovn, skrur du ned varmen til 150 grader og steker videre i 10-12 minutter.

Kanskje disse også frister?