Fiskegrateng - Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.
Foto: Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Skjær purren i skiver (ikke ta med alt det grønne) og del opp kantarellene. Stek dem i 7-8 minutter under omrøring. Legg dem i bunnen på en stor ildfast form.

Potetmos

Del potetene i biter (da går det fortere å koke dem) og kok dem møre. Mos dem med smøret. Rør inn eggeplommene.

Fisk

Fjern eventuelle bein fra fisken. Del den opp i biter så store at de får plass på en spiseskje.

Hvit saus

Smelt smør i en tykkbunnet kjele. La det putre litt før du har i mel. Rør rundt og la det steke i et minutt eller to. Ha gradvis inn melk og fløte. Sausen skal være ganske tykk.

Ha i fiskekraft, estragon, gressløk og smak til med salt og pepper.

Ha i fisken. Hell dette over soppen i den ildfaste formen.

Legg på potetmosen og smør den utover. Lag en mønster med en spiseskje (med et mønster får mosen større stekeflate og blir sprøere når den stekes i ovnen).

Ha formen i ovnen omtrent 20 minutter - den skal bli gyllen på toppen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Sufflé med laks