Fiskekaker fra Bergen med gulrot- og persillerotstuing -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Fiskekaker fra Bergen med gulrot- og persillerotstuing

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med saltet. Tilsett potetmel og krydder. Spe først med eggene, og deretter med melk og fløte til en jevn frase. Form i hånden til passe store kaker, og stek i nøytral olje tilsatt litt smør. Server med kokte poteter og gulrot- og persillerotstuing. Gulrot- og persillerotstuing: Del gulrot og persillerot i skiver/terninger, og kok i lettsaltet vann til røttene er møre. Kokevannet skal så vidt dekke røttene. Bruk litt av kokevannet i sausen. Saus: Smelt smør rør inn hvetemel og spe med melk og kokevann fra røttene. Sausen skal være fyldig. Kok opp og la trekke i ca 6 min. Smak til salt, pepper og revet muskat. Tilsett de kokte røttene, og la alt bli gjennomvarmt.

Oppskrift fra kokeboken "Gode gamle Bergensretter" av Sjur Midtun, Marius Mørk og Gard Haugland

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?