Fiskekraft - Dette er den forseggjorte varianten. Det går fint an å bare syde fiskebeina i vann sammen med for eksempel løk, selleristang, hvit pepper og bladpersillestilker i en enklere versjon.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Fiskekraft

Dette er den forseggjorte varianten. Det går fint an å bare syde fiskebeina i vann sammen med for eksempel løk, selleristang, hvit pepper og bladpersillestilker i en enklere versjon.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens eventuelle fiskehoder for øyer og gjeller og skyll. Skyll også fiskebeina godt. Stek grønnsakene på middelslav varme i oljen til de er myke (ikke brune) i tre-fire minutter.

Tilsett hvitvin og kok inn til 1/3.

Tilsett fiskebein og stek uten å brune to-tre minutter

Tilsett vann og urter og krydder. Kok opp. Syd i 20  minutter (må ikke koke for lenge) - skum av underveis.

La kraften avkjøles i kasserollen i 5-10 minutter.

Sil av (gjerne gjennom et bomullsklede) og avkjøl helt. Sett kaldt eller frys ned.

Har fiskefettet avgitt litt vond lukt kan en skvis sitronsaft redde smaken.Holder 2 dager i kjøleskap og 2-3 måneder i fryser.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?