Hopp til hovedinnhold
Fiskepaté

Fiskepaté

Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Skjær fisken i mindre biter før den legges i en matprosessor. Dryss over salt og kjør fisken til den er seig og danner en stor klump. Ha i ett og ett egg og kjør farsen sammen mellom hver speing. Hell først hvitvin i en tynn stråle under omrøring og deretter kremfløten på samme måte. Kjør matprosessoren med full fart til farsen er jevn og fin. Ta av ca. 1/10 av farsen og bland med finhakket dill og røkelaks. Rens rekene og hakk dem grovt. Bland dem inn i resten av farsen. Hell omtrent halvparten av den lyse farsen med reker i en smurt, avlang form. Fordel deretter farsen med røkelaks og dill. Hell til slutt resten av den lyse farsen på toppen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i vannbad nederst i stekeovnen ved 200 °C. La patéen steke i ca. 50-60 minutter. Sjekk om patéen er ferdig ved å stikke den med en pinne. Det skal ikke feste seg noe ved pinnen. Avkjøl patéen i formen. Skjær fiskepateen i ca. 1 cm tykke skiver og fordel skivene på forrettallerkener. Pynt for eksempel med lime som er skjært i tynne, tynne skiver. Legg tre og tre skiver sammen, lag et snitt fra midten og ut og form dem som til en vifte. Server med rømme tilsatt finhakkede urter. Pynt til slutt tallerkenene med en kvist frisk dill. Fiskepaté er godt egnet som forrett, på et koldtbord eller som eksklusivt pålegg.

Kanskje disse også frister?