Fiskepinner med amerikansk grønnsakblanding
Oppskrift av: Trond Moi
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
300 g
seifilet2 stk
egg2 ss
worchestershiresaus0.5 stk
lime, saften200 g
mel100 g
ferskbrødkrumme2 ss
smørAmerikansk grønnsakblanding:
1 stk
maiskolbe1 stk
paprika, rød0.5 stk
squash1 stk
gulrot100 g
sukkererterTartarsaus:
1 stk
sylteagurk1 ss
kapers1 stk
vårløk3 ss
smør til stekingSlik gjør du det:
Renskjær fileten for bein. Kutt fisken på langs i 5 cm lange biter. Krydre dem med salt og pepper. Sprinkle over Worchestershiresauce og limesaft. Visp eggene. Lag brødkrumme ved å ta en loff i en stavmixer. Vend fisken godt i mel, dypp den i eggeblandingen og ha den over i brødkrummen så den blir godt dekket. Legg dem på papir. Stek fiskepinnene i panne på medium sterk varme i ca 1 min på hver side til de blir sprøe og fine. Amerikansk grønnsakblanding: Kutt maiskornene fra kolben. Legg maisen i en panne sammen med litt smør, vann og salt. Kutt paprika, gulrot og squash i strimler. Ha disse sammen med maisen, som er nå kokt i et par minutter, og kok dette videre i ca 2-3 min. Ha i sukkerertene til slutt. Anrett grønnsakblandingen lekkert sammen med fisken. Tartarsaus. Stekes sammen i smør i ca 2 min.