Hopp til hovedinnhold
Fisker Jens'

Fisker Jens'

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Enkel fiskesuppe kokt på bål på skjæret. Skal suppen lages ute, forbered deg hjemme ved å finhakke løk og hvitløk og legg i en pose. Gjør det samme med grønnsakene. På bålet: Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett grønnsakene og la surre i 3-4 min, tilsett blåskjell og løpstikke, kok opp og tilsett vann. Kok opp på nytt. Del fiskefileten i terninger og legg i suppen. Kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med salt, pepper og lake fra ansjos. Løpstikke avgir mye smak ikke la den trekke for lenge i suppen. Tips: Det kan kokes kraft på ben og avskjær fra fisken. Skum godt av kraften og la den småkoke uten lokk i ca 10 min.

Kanskje disse også frister?