Hopp til hovedinnhold
Fiskesandwich med ingefærsaus

Fiskesandwich med ingefærsaus

Oppskrift av: Ove Olsen

Slik gjør du det:

Rens fisken for ben og skinn, og skjær den i tynne skiver. Smør en plate med smør og legg laksen ut over i en firkant. Legg på tang og krydderurter. Kveitefileten legges på og krydres med salt og pepper, og det hele gjentas to ganger. Legg sandwichen i press og sett den kaldt, gjerne i fryseren. Ta ut fisken når den har satt seg og skjær ut i trekanter. Pensle med smør og damp sandwichene i hvitvin i en ildfast form med lokk, ca 14 min 160°C. Ingefærsaus: Rens grønnsakene og ingefæren og fres dem i olje. Hell på hvitvin. Kok inn til det halve og tilsett kremfløten og fiskekraften. Kok sausen til smaken er god, og sil den så. Jevn med maisenna og blank den med smør. Oppskriften er hentet fra boken, Velbekomme!. Ønsker du å bestille boken, kan du sende en e-post til Lysebu.

Kanskje disse også frister?