Fiskesuppe med masse skjell - En fiskesuppe fra Bergen kommer her!
Foto: BBCLifestyle

Fiskesuppe med masse skjell

En fiskesuppe fra Bergen kommer her!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordet.

Bruk en ti liters kjele og fyll den halvveis opp med vann. Ha i salt og kok opp.

Kok krabber og blåskjell under lokk i 10 minutter eller til de er ferdige. Ta dem ut og sett til side.

Kok fisken i omtrent fem minutter i kokevannet. Ta ut fisken fra vannet og sett tilside.

Plukk skjell og krabber rene for kjøtt.

I en ny kjele, stek grønnsakene raskt i timian og smør. Pass på at det ikke får farge. Ha i vin, kraft og fløte. Kok i 20 minutter. Smak til med salt.

Sil suppen og hold den varm.

Stek kamskjellene i en varm stekeanne i smør. Sett til side.

Sil av kapersene og stek dem i olje til de blir sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og la dem renne godt av seg.

På tallerken, legg på kokt fisk, kamskjell og krabbekjøtt i en bolle. Hell over varm suppe og ha på kapers. Servér!

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?