Fiskesuppe med masse skjell

Fiskesuppe med masse skjell

En fiskesuppe fra Bergen kommer her!

Oppskrift av: Tareq Taylor
45 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Rens blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordet.
Bruk en ti liters kjele og fyll den halvveis opp med vann. Ha i salt og kok opp.
Kok krabber og blåskjell under lokk i 10 minutter eller til de er ferdige. Ta dem ut og sett til side.
Kok fisken i omtrent fem minutter i kokevannet. Ta ut fisken fra vannet og sett tilside.
Plukk skjell og krabber rene for kjøtt.
I en ny kjele, stek grønnsakene raskt i timian og smør. Pass på at det ikke får farge. Ha i vin, kraft og fløte. Kok i 20 minutter. Smak til med salt.
Sil suppen og hold den varm.
Stek kamskjellene i en varm stekeanne i smør. Sett til side.
Sil av kapersene og stek dem i olje til de blir sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og la dem renne godt av seg.
På tallerken, legg på kokt fisk, kamskjell og krabbekjøtt i en bolle. Hell over varm suppe og ha på kapers. Servér!

Kanskje disse også frister?