Fiskesuppe på Evert Taubes måte -

Fiskesuppe på Evert Taubes måte

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær halve av fiskefileten i mindre biter. Skrell og del poteter i terninger. Kok opp kraften og legg i fisk og poteter og la småkoke til potetene er møre. Mos fisk og poteter med en stavmikser til en glatt suppe. Kok opp og tilsett gulrot og persillerot i terninger og kok til grønnsakene er knapt møre. Rør eggeplomme ut i fløte eller rømme og tilsett i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke. Ha i finsnittet vårløk og ca den andre halvdelen av filet (skjært i terninger) og varm opp uten at suppen koker. Smak til med salt, pepper, sitronsaft eller eddik. Tilsett dampede blåskjell og eventuelt hjerteskjell, reker og gressløk rett før servering. Server med brød og ost eller kryddersmør. Tips: Damping av skjell. Finhakk sjalottløk og surr i litt olje . Tilsett skjell, legg på lokk og la dampe i 3-4 min til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpner seg. Fiskekraft: Skyll av fiskeavskjær og legg det i en kasserolle, dekk med vann og eventuelt litt hvitvin. Tilsett eventuelt sjalottløk, litt purre og gulrot. Kok opp og la trekke uten lokk i ca 20 min. Ta av skum som danner seg på toppen. Sil kraften og kok den inn til den får en fyldig smak.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Fiskesuppe