Fløtekarameller - Disse karamellene smelter i munnen. Fløtekarameller er heldigvis enkle å lage også.
Foto: Mari Svenningsen

Fløtekarameller

Disse karamellene smelter i munnen. Fløtekarameller er heldigvis enkle å lage også.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

100 g smør

2 dl kremfløte

100 g sukker

1 dl sirup, lys

1 ts vaniljesukker

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir ca. 50 stk)

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp. Det hele skal koke under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer.

Temperaturen skal være 118 grader.

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.

Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Canelés