Slik gjør du det:
Skrell løk, hvitløk og gulrot og skjær det i mindre biter. Ha det i en ildfast form sammen med en godt krydret og brunet stek. Hell i nok væske (vann eller kraft) til at det dekker bunnen i forma, eventuelt går ½ cm oppover kanten av forma. Det er litt avhengig av hvor stor forma di er. Følg med under veis i stekingen og hell i mer væske dersom det står i fare for å brenne tørt, for da vil fort sausen smake brent. Hell eventuelt i mer ved behov.
Når steken er ferdig, pakker du den inn og lar den hvile mens du gjør ferdig sausen.
Er panna helt, eller nesten tørr, heller du i 1 dl kokende vann og skraper godt i panna samtidig som du moser grønnsakene. Er det allerede væske i panna, trenger du ikke mer væske. Sil dette så over i et litermål. Mos grønnsakene gjennom silen slik at du får med deg mest mulig smak.
Spe med nok vann eller kraft til det tilsvarer ½ dl pr person. Hell krafta over i en kasserolle og spe med nok kremfløte til det tilsvarer 1 dl ferdig saus pr person. Kok opp og la det småkoke i 4 minutter. Rør sammen smør og mel til en klumpfri røre og tilsett én og én liten klump til sausen har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Du kan smakssette sausen i det vide og det brede: blåmuggost, brunost, rognebærgele, ripsgele, rødvin, solbærsyltetøy, muskat.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.