Fløtesaus til stek - Denne fremgangsmåten kan du bruke til både skinkestek og stek av storfekjøtt. Ja, du kan til og med bruke den til ribba på julaften!
Foto: Øystein Westlie

Fløtesaus til stek

Denne fremgangsmåten kan du bruke til både skinkestek og stek av storfekjøtt. Ja, du kan til og med bruke den til ribba på julaften!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell løk, hvitløk og gulrot og skjær det i mindre biter. Ha det i en ildfast form sammen med en godt krydret og brunet stek. Hell i nok væske (vann eller kraft) til at det dekker bunnen i forma, eventuelt går ½ cm oppover kanten av forma. Det er litt avhengig av hvor stor forma di er. Følg med under veis i stekingen og hell i mer væske dersom det står i fare for å brenne tørt, for da vil fort sausen smake brent. Hell eventuelt i mer ved behov.

 

Når steken er ferdig, pakker du den inn og lar den hvile mens du gjør ferdig sausen.

 

Er panna helt, eller nesten tørr, heller du i 1 dl kokende vann og skraper godt i panna samtidig som du moser grønnsakene. Er det allerede væske i panna, trenger du ikke mer væske. Sil dette så over i et litermål. Mos grønnsakene gjennom silen slik at du får med deg mest mulig smak.

 

Spe med nok vann eller kraft til det tilsvarer ½ dl pr person. Hell krafta over i en kasserolle og spe med nok kremfløte til det tilsvarer 1 dl ferdig saus pr person. Kok opp og la det småkoke i 4 minutter. Rør sammen smør og mel til en klumpfri røre og tilsett én og én liten klump til sausen har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Du kan smakssette sausen i det vide og det brede: blåmuggost, brunost, rognebærgele, ripsgele, rødvin, solbærsyltetøy, muskat.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?