Flamberte pannekaker - Det er godt - og mektig!
Foto: TVNorge

Flamberte pannekaker

Det er godt - og mektig!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pannekaker - crepes

Bland mel og sukker, rør inn eggene og litt salt. Med en tynn stråle heller du i melken mens du rører, deretter blander du i juicen og eventuelt litt likør. Til sist pisker du inn det smeltede smøret. La røren hvile 2 timer på et kjølig sted.  Den blir tykkere mens den hviler og bør ofte tynnes ut med litt mer vann eller melk.

Stekes i crepepanne (eller vanlig stekepanne) som tørkes med papir mellom hver steking. Sett pannekakene til side.

Sitrussmør

Bland sammen ingrediensene til sitrussmøret. 

Flamberingen og servering

Ha 2 spiseskjeer sukker og to spiseskjeer smør i en stekepanne.

Smør sitrussmørtet på pannekakene og brett dem sammen (først til en halvmåne, så til en en kvart).

Når sukker og smør har smeltet i stekepanna, ha i sitronsaft, litt Grand Marnier og mandarinsaft- og skall.

Legg pannekakene i stekepanna. La dem steke litt før du vender dem.

Ha i resten av Grand Marnieren og tenn på (ta stekeplaten bort fra viften så ikke du tenner på fettet!).

Ha i noen appelsinfileter og server med iskrem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?