Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

En enkel og velsmakende rett hvor du bruker flatbiffen fra reinsdyret.

Arnie Stalheim
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

3 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 125 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en ­annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steke­termometer. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 62–65 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min.
Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.

Kanskje disse også frister?