Flesk og duppe på norsk

Flesk og duppe på norsk

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær svoren av flesket og skjær flesket i skiver. Legg flesket i kald panne og varm og stek på begge sider med god varme. Fettet vil smelte ut. Hell stekefett i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring, til en glatt saus. Kok opp og la sausen trekke 7-8 min. Smak til med salt og pepper, ev revet muskat eller finhakket gressløk. Server det stekte flesket med kokte poteter og ev kokt gulrot og kålrot. Rørte tyttebær smaker godt ved siden av. Tips: Mange foretrekker kålrotstappe til denne retten. Kok kålrot i skiver, hell av kokevannet. Mos kålroten med en gaffel. Lag saus som beskrevet, men bruk 1/5 mindre melk. Rør den knuste kålroten inn i sausen.

Kanskje disse også frister?