Flesk og duppe

Flesk og duppe

Klassikeren over alle klassikere heter flesk og duppe. "Duppe" betyr hvit saus - med stekefett.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

4 ss

smør

4 ss

mel

5 dl

melk

Slik gjør du det:

Kok poteter i godt saltet vann. Sausen (duppen): Ha smør i en tykkbunnet kjele. Smelt det på middels varme. Ha i mel og la det putre i ett minutt under omrøring. Ha i litt og litt av melken. Visp godt slik at det ikke blir klumper. La det få ett oppkok mellom hver gang du sper med melk. Stek flesket sprøtt på lav varme, ca 10 minutter på hver side til det blir gyllent. Ha stekefettet i sausen. Servér poteter med flesk og duppe. NB: Det kalles Løtendupp om du steker litt finhakket sjalottløk til den hvite sausen. Har du i gressløk heter det Tjømedupp.

Kanskje disse også frister?