Flettebrioche

Flettebrioche

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

725 g

hvetemel

100 g

sukker

1 ts

salt

160 ml

Kaldt vann

5 stk

Store egg

Vaniljesukker

100 g

sukker

0.4 stk

Vaniljestang (frøene)

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte briochedeig dag 1

Ha alle ingredienser bortsett fra smør i en miksebolle og elt den i ca. 5 minutter.
Tilsett så det romtempererte smøret litt av gangen, og elt det i 10 minuter til.
Når alt er tilsatt eltes deigen videre i ytterligere 15 minutter.
Deigen er klar når den ser glansfull ut og slipper kanten på bollen.
Jobb litt med deigen og del deni to like store deler.
Pakk hver av dem inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet til neste dag.
Fremgangsmåte dag 2
Spray brødformene med matfett.
Ta de to deigene ut av kjøleskapet og fjern plastfolien.
Vei hver deig, slik at du får fire eller fem deiger som veier like mye.
Rull deigene til like lange lisser/lengde. Rull dem eventuelt i hjemmelaget vaniljesukker.
Vil du lage flettebrioche kan du se fremgangsmåten i videoen øverst.
Dekk til formene med et rent kjøkkenhåndkle.
La brødene heve i romtemperatur i 2-4 timer helt til deigen kjennes ut som en myk pute når du tar på den.
Stek brødene på 175 graderi ca. 40–50 minutter på midterste rille.
Dekk til med et bakepapir mot slutten av steketiden hvis du ser at det begynner for mørkt på toppen.
La brødene avkjøles i formen i 30 minutter før du tar dem ut på en rist for videre avkjøling.
Brioche holder seg bra i romtemperatur i tredager hvis du pakker det godt inn i plastfolie.
Jeg liker å spise briochebrød sammen med mascarpone og hjemmelaget syltetøy, perfekt til helgefrokost.