Fletteloff

Fletteloff

Fletteloff har aldri vært bedre... Sjekk denne oppskriften på flott fletteloff.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

  • 1 pk

    tørrgjær
  • 2 dl

    vann
  • 2 stk

    egg
  • 1 ts

    salt
  • 2 ss

    olje
  • 2 ss

    sukker
  • 500 g

    hvetemel
  • Slik gjør du det:

    Bland sammen ett egg, olje, sukker, gjær, vann og salt i en stor bolle.
    Rør inn litt og litt av melet til det blir en jevn og glatt deig. Dekk til bollen og la den heve i omtrent en time (omtrent dobbel størrelse).
    Ha deigen på benken og del den i tre like store emner. Trill dem til tykke pølser. Flett pølsene sammen til en flette.
    Dekk til og sett til etterheving, ca 40-60 minutter.
    Pisk det siste egget og pensle på. Stek i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter.
    TIPS: Dryss på litt havsalt før steking.

    Kanskje disse også frister?