Flettet jordbærlengde - Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.
Foto: Foto: Svein Brimi

Flettet jordbærlengde

Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør og hell i lun­ken melk.

Smuld­re gjæ­ren i en bol­le og løs opp gjæ­ren med væs­ken.

Til­sett suk­ker, salt, eg­ge­plom­me, fers­ke­re bakst og luf­ti­ge­re bakst. Bland godt.

Ar­beid så mye mel med ma­skin eller for hånd at dei­gen blir blank og slip­per bol­len.

Dekk den til og la den heve ca. 30 min.

Ar­beid dei­gen på nytt på bakebordet. Del den sto­re deig­bi­ten i tre like sto­re em­ner. Trill ut til leng­der på ca. 30 cm og kjev­le dem fla­te. Legg på en stri­pe med jord­bær­syl­te­tøy og rull sammen. Gjør det med alle tre leng­de­ne. Bind dem sammen på top­pen og flett dem sammen som en flet­te.

Legg flet­ten på ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­pla­te. Hev leng­den til­dek­ket, ca. 20 min. Pens­le godt med egg og dryss på per­le­suk­ker. Pynt med fris­ke jord­bær på top­pen.

Tips: Server gjerne sommerens søteste jordbær til denne!

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.