Flyndre (rødspette) - Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.
Foto: Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 160 grader.

Ha olje i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til hele fisken (men den bakerste finnen og hodet kan skjæres av om formen er for liten).

Skjær sitronen i skiver. Legg halvparten av skivene i bunnen av formen. Dryss på litt salt og pepper. Legg på halvparten av timianen.

Legg fisken på sitronskivene. Dryss på salt, pepper og legg på resten av timianen. Legg resten av sitronskivene på toppen av fisken.

Om du vil bruke steketermometer: Sett det i den tykkeste delen av kjøttet (rett bak nakken). Fisken er ferdig  når termometeret viser 60 grader (mange liker den også på 50 grader).

Ta ut fisken etter ca 20 minutter og sjekk om den er ferdig.

Ved servering: Løsne skinnet forsiktig ved bakfinnen. Dra det av (mot hodet). Før en kniv langs det store benet som går langs ryggen. Bruk en stekespade, ostehøvel eller kakespade til å løsne ut filetene. Servér gjerne med hollandaise, noen smørstekte grønnsaker og noen poteter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?