Slik gjør du det:
Oppskriften gir frem brød Dag en Ta mel og vann i en eltebolle, og bland i 2 minutter. Legg deigen over i en bolle, dekk med plastfolie, og la deigen stå i minst 3 timer eller natten over. Dag to Legg deigen fra første dag sammen med gjær og salt i en eltebolle, og elt til smidig deig i ca. 15 minutter. Tilsett de soltørkede tomatene og 23 ss hvetemel. Elt i ytterligere 2 minutter til tomatene er blandet godt inn. Ta 1 dl god olivenolje i en passe stor bolle. Legg i deigen, og vend den i oljen. Dekk med plastfolie, og sett deigen lunt til heving i ca. 3 timer. Stram opp deigen ved å ta tak i den ene enden av deigen og strekk den litt før du bretter den på toppen. Ta tak i den andre enden av deigen og gjenta prosessen. Deigen skal nå være brettet og ligge i tre lag. Dekk med plastfolie, og sett deigen til heving i ca. 1 time. Gjenta denne strekkeprosessen to ganger til. Slå ut deigen på bakebordet, og del den i fem like store emner. Trykk dem lett ut på et stekebrett med bakepapir, strø med litt godt salt, og trykk gjerne forsiktig noen tomater nedi . La brødene heve i ca. 45 minutter. Varm stekeovnen til 250 grader. Slå varmt vann i bunnen av ovnen rett før du setter inn brødene. Skru ned varmen til 180 grader etter 5 minutter, og stek videre i 3540 minutter til. Legg brødene på rist til avkjøling. Pensles med god olivenolje straks de kommer ut av ovnen.
Du finner en enklere oppskrift på foccacia her.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.