Focaccia - Her får du en enkel oppskrift på focaccia.
Foto: TVNorge

Focaccia

Her får du en enkel oppskrift på focaccia.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dag 1

Kjøres 6 minutter på lav hastighet.

Dekkes til med plast og ligger til neste dag.

Fordi det ikke er salt eller gjær tilstede, vil glutenet får anledning til å bygge sterke forbindelser, som kan gi store lufthull og god konsistens.

Dag 2

Gjæret løses opp i lunkent vann, spes inn i den preparerte deigen og justeres med litt mel så den ikke er for løs.

Tilsettes i deigen, kjøres 8 minutter på lav hastighet, og 1 minutt på høy hastighet. Deigen skal være løs og ikke mulig å elte, den skal veltes over i en langpanne og selv ta ansvar for heving videre.

Nå kan du tilsette smaker; oliven, soltørkede tomater, pepper, steinsopp, biter av ost - mulighetene er mange. Kjør det forsiktig sammen, og pass på at det du tilsetter ikke moses helt.

Legg deigen over på smurt bakepapir i en langpanne, strekkes ut mot kantene mens den hever. Ca. 3 - 4 ganger i løpet av 3 - 4 timer. Må heves etter siste strekk. Pensles rikelig med olje og stekes i varm ovn - 220 grader til det er ferdig.

Når brødet kommer ut av ovn må det pensles med god olivenolje og drysses med flaksalt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Muesli