Slik gjør du det:
Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett flytende honning, romtemperert. Etter noen minutter løser gjæren seg opp i honningen. Hell i fingervarmt vann og rør godt. Elt inn hvetemel og salt til en jevn og fin deig.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen i langpannen. Trykk deigen utover så den dekker hele langpannen. La heve i ca. 20 min.
Hell over olje, stikk hull i deigen med fingrene og legg oliven i hullene. Dryss over flaksalt og stek focacciaen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Avkjøl på rist og fordel pesto over mens brødet fortsatt er varmt.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.