Formloff -

Formloff

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

5 dl lettmelk

50 g gjær

2 ss soyaolje

1 ts salt

750 g hvetemel

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 225° i ca. 35 minutter. 2 brød i 1 liters former. I ovn ved 225° i ca. 35 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør gjæren ut i melken og tilsett salt, olje og det meste av melet. Elt deigen godt og tilsett mer mel etter hvert til deigen er blank og smidig. Dekk deigen godt med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i to jevnstore emner og trill sprekkfrie brød, som legges i godt smurte former. Deigen kan også bakes ut til 1 brød i 2 liters form. Dekk formene og la brødene heve i ca. 20 minutter. Pensle dem med lunkent vann eller melk og stek dem nederst i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Grovt formbrød
fav Tid: 120 min
Fine rundstykker