Fougasse - Du kan glede til deg å bake dette brødet.
Foto: Erik Hannemann

Fougasse

Du kan glede til deg å bake dette brødet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sammen mel, salt, gjær, vann og olivenolje. Kna det til en smidig deig. 

Sett det til heving på et lunt sted i en drøy time. 

Kna deigen igjen og kjevle den flat. Form den som et stort blad. Skjær ut striper i deigen (se bilde) og trekk dem litt fra hverandre. Dekk til og la deigen heve ytterligere en times tid. 

Stek fougasse på 250 grader (veldig varm ovn) i omtrent 15 minutter. 

 

Tips om fougasse:

Om du vil ha en mer gyllen overflate kan du pensle med et pisket egg. 

Akkurat som en focaccia kan deigen fylles med soltørkede tomater, oliven, hvitløk, rosmarin eller andre urter, bacon, chorizo og så videre. 

 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Focaccia