Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet - Det finnes mange gode hønsesupper, og dette er én av dem. At oppskriften er gammel og fra det fornemme franske kjøkken gjør den til noe helt for seg selv.
Foto: Alf Börjesson

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Det finnes mange gode hønsesupper, og dette er én av dem. At oppskriften er gammel og fra det fornemme franske kjøkken gjør den til noe helt for seg selv.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 1/2 time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med brød. Pynt suppen med blader av sitronmelisse. Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Hønsesuppe