Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Det finnes mange gode hønsesupper, og dette er én av dem. At oppskriften er gammel og fra det fornemme franske kjøkken gjør den til noe helt for seg selv.

Christopher Sjuve
180 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 1/2 time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med brød. Pynt suppen med blader av sitronmelisse. Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

Kanskje disse også frister?