Fransk løksuppe - En fransk klassiker, denne med brødhjerter i midten, er kanskje noe for neste middagsdate?
Foto: Foto: Bård Ek

Fransk løksuppe

En fransk klassiker, denne med brødhjerter i midten, er kanskje noe for neste middagsdate?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver. Varm smør i en stor kjele. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til den blir blank. Løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten. Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min. Smak til med salt og pepper. Bruk et glass og stans ut loffen i runde former. (Pepperkakeformer er også fint!) Fordel suppen i ovnssikre porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn på 250 °C i 6-8 minutter, til osten er blitt gyllen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Løksuppe