Hopp til hovedinnhold
Franske crêpes

Franske crêpes

Franske crêpes kan du enten fylle med pålegg for en deilig lunsj, eller servere det som dessert med en litt søtere topping.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

6 porsjoner

600 g

hvetemel

100 g

sukker

6 stk

Store egg

1 ts

salt

16 dl

h-melk

100 g

Smeltet usaltet smør

2 ts

Matolje

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en miksebolle og miks til alt er godt blandet. Settrøren kaldt i minst 2 timer, eller til konsistensen blir som kremfløte.
Rør godt i bollen med en slikkepott før du starter stekingen.
Dypp en bit kjøkkenpapir i matfett og gå over stekepannen med den mellom hver crêpe du steker.
Hell ca. 1/2 dl røre i stekepannen, vend på pannen slik at røren dekker hele. Stek til pannekaken er gyllenbrun på undersiden, og overflaten har tørket. Dette tar ca. 20-40 sekunder. Løsne kantene med en spatula eller stekespade og snu pannekaken. Stek den andre siden i ca. 15 sekunder til.