Franske crêpes

Franske crêpes

Franske crêpes kan du enten fylle med pålegg for en deilig lunsj, eller servere det som dessert med en litt søtere topping.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

6 porsjoner

  • 600 g

    hvetemel
  • 100 g

    sukker
  • 6 stk

    Store egg
  • 1 ts

    salt
  • 16 dl

    h-melk
  • 100 g

    Smeltet usaltet smør
  • 2 ts

    Matolje
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Slik gjør du det:

    Ha alle ingrediensene i en miksebolle og miks til alt er godt blandet. Settrøren kaldt i minst 2 timer, eller til konsistensen blir som kremfløte.
    Rør godt i bollen med en slikkepott før du starter stekingen.
    Dypp en bit kjøkkenpapir i matfett og gå over stekepannen med den mellom hver crêpe du steker.
    Hell ca. 1/2 dl røre i stekepannen, vend på pannen slik at røren dekker hele. Stek til pannekaken er gyllenbrun på undersiden, og overflaten har tørket. Dette tar ca. 20-40 sekunder. Løsne kantene med en spatula eller stekespade og snu pannekaken. Stek den andre siden i ca. 15 sekunder til.