Franske flutes

Franske flutes

Christopher Sjuve
45 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Oppskriften er til 8 flutes. En god pariserloff skal heves og eltes flere ganger! Løs opp gjæren i lunkent vann. Obs: all væsken skal være lunken. Bland hvetemel og salt. Tilsett den oppløste gjæren og resten av væsken. Elt deigen til den slipper bollen. Ta deigen ut og vask og tørk bollen. Dryss litt mel i bunnen og legg deigen tilbake. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne dekket av et fuktig klede. La deigen heve til dobbelt størrelse. Elt deigen godt og del den i 8 like store emner. Trill hvert emne ut til en liten pølse. La «pølsene» få hvile noen minutter før de trilles ut litt lengre og tynnere. Gjør dette helt til pølsene har fått riktig lengde tilpasset stekeplaten. Smør stekeplaten og legg pølsene på med god avstand. Dekk med et fuktig klede. Etter at de er hevet til dobbelt størrelse, pensles de med kaldt vann og settes på nederste rille i ovnen. Stek brødene i 2-3 minutter på 250 °C. Ta platen ut og pensle brødene på nytt. Sett platen inn i ovnen og stek videre i 2 minutter. Etter dette, ta platen ut og pensle brødene igjen med kaldt vann. Sett platen på midterste rille og stek brødene ytterligere i 4-6 minutter, til overflaten er blitt gyllenbrun og krakelert. Ta brødene ut, pensle dem med vann og legg dem til avkjøling uten å dekke dem til.