Franske makroner - Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og anbefales på det sterkeste! Og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni.
Foto: Foto: Gjertrud Hustad

Franske makroner

Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og anbefales på det sterkeste! Og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(40 små makroner eller 10 store) Forvarm stekeovnen til 140 grader. Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle. Stivpisk eggehvitene. Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Eventuell farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske. Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre. La makronene hvile på en rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fyrstekake
fav Tid: 120 min
Marsipan
fav Tid: 30 min
Nøtteblonder