Fredagshorn

Fredagshorn

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Hentet fra Mat på Norsk, redaktør Bjarne Håkon Hanssen 12-16 horn Smelt smør og tilsett vann. Rør gjæren ut i den lunkne (37 ºC) væsken. Tilsett sukker og salt, og rør inn hvetemel til en glatt smidig deig (ikke for fast). Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 40-50 min. Ta deigen ut på et melet bakebord og del i to. Kjevle hver del ut til en runding og del i 6-8 trekanter. Smør på Snørfrisk og legg litt hakket soltørket tomat på hver trekant . Rull sammen fra den bredeste enden. Sett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og etterhev i ca 30 min. Pensle med egg og dryss med litt revet ost og ev litt karve. Stek i varm stekeovn ved 225 ºC i 12-14 min. Avkjøl på rist.