Fridtjof Nilsens ostekake-hemmelighet

Fridtjof Nilsens ostekake-hemmelighet

Ostekaken med bare naturlige, ekte ingredienser!

Gry Catinka Wold
120 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

200 g

Digestive

1

God klatt meierismør

FYLL

3 stk

lime

2 ss

sukker

LOKK

Slik gjør du det:

BUNN:Knus kjeksen (det er lett å gjøre hvis man tar kjeksen i en pose og bruker kjevle til alt har knust).Bland inn det brune sukkeret.Hell deretter det smeltede smøret over. Ta litt av gangen og rør imellom.
Viktig at kjeksen bare så vidt er fuktet, for hvis du tar for mye smør blir bunnen beinhard.Legg blandingen jevnt i bunnen av en rund kakeform og stek den på 175ºC i ca 15 minutter til sukkeret har karamelisert seg. Sett deretter formen i kjøleskapet. 
FYLL:Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.Pisk kremfløten med sukkeret og vaniljesukkeret.Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca 1/2 dl kokende vann.Avkjøl litt før du rører det inn i kremen.
Rør så inn yoghurt og kremost. Riv skallet av limene og ha det i blandingen (pass på at du ikke river for dypt slik at du får med det hvite, da det smaker bittert).Press saften ut av limene og smak deg fram med hvor mye du vil ha i.
Tilsetteventuelt litt mer vaniljesukker. Jeg liker at blandingen smaker friskt og ikke for søtt.Hell fyllet på bunnen og sett den i kjøleskapet. La den stå til den har stivnet helt før du heller på lokket.
LOKK:Løs opp gelatinplatene slik du gjorde til fyllet, men med bare en kvart dl kokende vann.Klem saften ut av pasjonsfruktene gjennom en sil, så du bare har saften og ikke noen steiner osv.Bland saften inn i gelatinblandingen.
La det avkjøle litt før du heller det over den stivnede kaka.
Pynt gjerne med litt sitronmelisse og frisk frukt.
Oppskrift: Fridtjof Nilsen