Frikadeller - Svenskene har kjøttboller, vi har kjøttkaker. Her er danskenes variant.
Foto: Erik Hannemann

Frikadeller

Svenskene har kjøttboller, vi har kjøttkaker. Her er danskenes variant.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Finhakk løken. Pisk egget lett. Ha det i en stor bolle.

Skjær bort skorpene på loffskivene og skjær brødet i biter. Ha i bollen med melk, kjøttdeig, allehånde, medisterdeig, salt og pepper. Bland godt.

Fyll et glass med kaldt vann og sett en spiseskje oppi. Form frikadeller ved hjelp av skjeen og din hånd (som du også kan væte, så går det enklere).

Stek dem gylne i smør og olje, ca 4 minutter på hver side.

Når du er ferdig kan du lage saus ved å ha en drøy spiseskje i stekepannen og steke ett minutt. Ha i vann og buljong som du visper inn litt og litt til du har riktig konsistens. Servér med frikadellene.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?