Frikadeller

Frikadeller

Svenskene har kjøttboller, vi har kjøttkaker. Her er danskenes variant.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Finhakk løken. Pisk egget lett. Ha det i en stor bolle.
Skjær bort skorpene på loffskivene og skjær brødet i biter. Ha i bollen med melk, kjøttdeig, allehånde, medisterdeig, salt og pepper. Bland godt.
Fyll et glass med kaldt vann og sett en spiseskje oppi. Form frikadeller ved hjelp av skjeen og din hånd (som du også kan væte, så går det enklere).
Stek dem gylne i smør og olje, ca 4 minutter på hver side.
Når du er ferdig kan du lage saus ved å ha en drøy spiseskje i stekepannen og steke ett minutt. Ha i vann og buljong som du visper inn litt og litt til du har riktig konsistens. Servér med frikadellene.

Kanskje disse også frister?