Fritert fisk - Med denne røra blir fisken fritert som du kjenner den i fish 'n chips. Helt suveren...
Foto: Erik Hannemann

Fritert fisk

Med denne røra blir fisken fritert som du kjenner den i fish 'n chips. Helt suveren...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tørk fisken grunndig med papir. Del opp fisken i avlange, små biter. 

Dryss forsiktig litt salt på. 

Ha mel og salt i en bolle. Hell i øl og rør det til en jevn, tynn røre. 

Ha nok olje i en kjele til at hele fisken vil dekkes.

Varm opp oljen til omtrent 170-180 grader. 

Dypp fisken i røren og ha den forsiktig ned i oljen (har du et dørslag er det lurt å holde det under, en liten frityrkurv kan også brukes). Stek litt og litt av gangen.

Løft fisken ut når den begynner å få en gyllen farge. Legg den på kjøkkenpapir og la den renne av seg. 

(Om du vil holde dette varmt, så sett ovnen på 100 grader og legg de friterte fiskebitene i en ildfast form der til det skal serveres).

Serveres med dillsaus eller remulade.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 5 min
Dillsaus
fav Tid: 10 min
Remulade